Gratis whitepaper Smart Buildings en gebouwgebonden systemen

WP Smart Buildings

De basis voor een Smart Building gaat uit van veilige, stabiele, betrouwbare, gebouwgebonden installaties en een stabiele en veilige ICT-infrastructuur die verschillende groepen gebruikers bewegingsvrijheid in een gebouw biedt en waar alle systemen soepel met elkaar samenwerken. Daarbij wordt uitgegaan van één algemene IP-netwerkinfrastructuur, waarvan zowel de gebouwgebonden systemen als de ICT-systemen voor gebruikers gebruikmaken.

Digitalisering en technologie zijn dan ook steeds meer van invloed op de cyberbeveiliging van een gebouw. Apparaten die aangesloten zijn op het internet maken in toenemende mate deel uit van de facilitaire voorzieningen. Dit betekent dat security en facility managers tegenwoordig vaker samenwerken met collega's van IT en OT om de algehele cyberbeveiliging van het bedrijf te verbeteren.

Naar verwachting zal de dreiging van aanvallen de komende jaren explosief toenemen. In deze whitepaper wordt ingegaan op de wijze hoe security en facility managers deze risico's op effectieve wijze kunnen beheersen.

> Vul je gegevens in en download GRATIS whitepaper Smart Buildings en gebouwgebonden systemen